6 Aralık 2011 Salı

Mourinho "Başarının Sırları"

Nuno Luz ve Luis Miguel Perreira’nın kaleme aldığı “Mourinho Başarısının Sırları” adlı kitapta yer alan detaylar oldukça dikkat çekiyor.

Çalıştırdığı takımlarda yer alan oyuncuların konuşmalarına yer verilen kitapta, Mourinho’nun Chelsea’den ayrılacağını açıkladığı gün Didier Drogba’nın çocuklar gibi ağladığı ifade ediliyor.

Kitapta yayınlanan bölümlerden bazı satırbaşları;

Jose Mourinho’nun Chelsea’den ayrılacağını öğrenen John Terry, Frank Lampard ve Didier Drogba kulüple konuşarak teknik direktörlerinin kulüpten ayrılmak istemediklerini söylediler. Terry’de bu konuşmaları doğruladı ancak Mourinho’nun bırakmak için bir anlaşması vardı.

Ertesi gün soyunma odasında yaşananları anlatan Paulo Ferreira “Vedalar her zaman karmaşık olur ancak bu kadar zor olacağını düşünmüyordum. Mourinho soyunma odasına geldi, hepimizi bir araya getirdi ve ayrıldığını söyledi. Hepimize tek tek sarılırken, Drogba çocuklar gibi ağladı. Aramızda onun gidişinden en çok etkilenen kişinin o olduğunu hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.

Ferreira’nın anlattıklarını büyük ölçüde kabul eden Drogba, “ soyunma odasında o gün büyük bir heyecan vardı. Bir film gibiydi ve yaşananlar gerçek dışı görünüyordu. Onun gitmesine hiçbirimiz hazır değildik ve yaşadığımız tam anlamıyla bir şoktu” dedi.

Mourinho'nun gidişini kabullenemeyen isimlerden Lampard ise, “normalde böyle durumlarda duygusal olabilen biri değilim ancak Mourinho çok özel biriydi. Sanki bir antrenör değil bizi bırakıp giden bir arkadaşımdı” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: